29.07.2004., četvrtak

Partizani - Švabe 8:3

TUROPOLJE-Partizani koji su svakodnevno jeli korijenje bršljana prije su umirali, nego Švabe koji su jeli goveđi žele iz limenke, upozoravaju hrvatski povjesničari. Istraživanje koje je provođeno od 1956. godine na ovamo pokazalo je da su Partizani imali veći rizik od začepljenja probavnih organa, trovanja, lomljenja cakline na zubima i napada bijesnilom zaraženih ptica koje su na tom drveću savijala gnijezda. Za razliku od njih Švabe su jele govedinu iz konzerve, koja je bogata ugljikohidratima i vitaminima, što je smanjivalo rizik od oboljenja skorbutom, avitaminozom, deugljikohidratozom, a osim toga bili su i uhranjeniji. Ovakvom rezultatu istraživanja doprinjelo je zaključno proučavanje olimpijade Dalmatinsko zagorje '43. gdje su Švabe pobjedile Partizane u čak 9 od 10 sportova - izgubili su samo u disciplini "Zasjeda, diverzije i šivanje petokrake".
Suprotno hrvatskim Povjesničarima, Angolski zemljoradnici upozoravaju da su Švabe imale veći rizik od oboljenja kravljim ludilom, ali Angolci još ne znaju da su krave popizdile tek zadnjih petnaestak godina. Osim toga, Angolci su svoja istraživanja provodili na gnuovima i Etiopskom bršljanu koji raste u zemlji i potpuno je bezopasan. Na njihovu grešku ukazale su zemlje ekvatorijalnog pojasa gdje je, koristeći se bršljanom kao prijevoznim sredstvom, obitavao i naš imenjak Tarzan. Johnny Weissmuller koji je glumio Tarzana, takodjer je obolio od zakašnjelih sindroma jedenja bršljanja i umro 1984. od začepljenja taktne mašine koja se zove srce.
Neovisno od istraživanja hrvatskih povjesničara i angoskih zemljoradnika svi će se složiti da je veća smrtnost partizana ipak nastala od metka a ne od hrane.

- 08:24 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
ČASOPIS TARZAN
glavni i odgovorni urednik: Sisajed


izdavač:www.blog.hr

novinski majl:
objes(e)ne@sise.hr